Как се гледа тарантула? – Общи правила

Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да нямате фобия от насекоми. Повечето видове не изискват кой знае какви грижи, което ги прави един подходящ за всеки човек в хобито, който няма много свободно време.

Нашият екип състави тази статия, в която сме описали доста общи правила, за вашата обща култура при отглеждането на тарантули у дома.

Терариум
На първо място ще ви е нужен подходящ терариум – фаунариум или стъклен терариум са най-подходящи при големи тарантули. Много важно е да имат здрав капак, който е добре уплътнен, тъй като тарантулите са много добри в намирането на дори най-малките процепи, за да избягат. Дървесните видове имат нужда от висок терариум, в който да поставите корк и различни растения, за да може животното да се чувства комфортно. При земните тарантули е по-подхдящо да е по-широк и нисък.

Топлина

Тарантулите живеят в по-топлите части на света, затова ще ви е нужен и източник на топлина. Това не е нещо сложно или скъпо, дори да звучи така. Може да използвате нагревателно килимче с нисък W, който да поддържа температура, просто е важно да не е в пряк досег с животното заради риск от нараняване.

Субстрат

Дъното на терариума трябва да е застлано с подходящ материал. Това ще позволи на тарантулата да се чувства в естествена среда и защитена. Тук също имате много варианти, като най-подходящо е да използвате органични материали, които не съдържат никакви химикали. Например дървени или кокосови стърготини, които преди употреба трябва само да бъдат изсушени. При нас ще намерите различни видове субстрати, както и да ви помогнем за изграждането на терариумът ви.

Вода/ Влага
Макар и тарантулите да не пият често вода, добре е винаги да имат такава наблизо. Плитка купичка би свършила перфектна работа. Сменяйте водата често и винаги измивайте съда. Това е важна част от грижите за тарантулата. Хубаво е да имате и пулверизатор, за да поддържате влагата в терариума, което е много важно при смяна на кожата.

Скривалище

Общото между всички тарантули е, че са много срамежливи. Именно затова е важно да имат място, в което да се крият през деня.

Разбира се, отново може да купите готов продукт от магазина за тази цел – корк, кокосови черупки, изкуствени черепи, различни по вид укрития и растеия. Разбира се, може да пуснете въображението си в ействие и да създадете нещи, което да се превърне в перфектния дом за вашия любимец.

Храна

Тарантулите са хищни животни и се нуждаят от насекоми за диетата си. Може да купувате и готова храна за тарантули, но е най-добре да им предоставяте живи , при нас ще намерите най-голямото разнобразие на жива храна: щурци, морио, скакалци, хлебарки, брашнени червеи и др.
Няма конкретна дневна дажба, но едно-две насекоми в терариума, с дължина около половината на тарантулата, са достатъчни.

Ако решите все пак да си вземете тарантула, разгледайте нашите в сайта ни

Приятели, имайте в предвид, че тази статия е много общо написана и хубаво да се задълбочите из интернет за вида тарантула, която сте избрали. Всеки вид има малки различия и е хубаво да ги научите.

Автор: Радост Филипова

Pin It on Pinterest