С какво се хранят Дърволазите?

Дърволази или на англ.език – Poison dart frogs е общото наименование на семейство Отровни жаби, разпространени в тропическите гори на Централна и Южна Америка. Тези земноводни често се наричат „жаби стрели“, поради това, че местните американски индианци са използвали тяхната отрова, за напояване на върховете на стрелите си.
Поради своите пъстри шарки и много малък размер, станаха модерни от много напреднали любители на хобито.
Но въпросът, който вълнува всеки, прочел из нета за тези симпатяги е с какво се хранят? Ние изготвихме малка статия, какво включва менюто на тези жабчета.

Приятно четене.

Дърволазите са микрофаги – те са специализирани в яденето на по -малки храни, обикновено с размер под 3,1 мм.
„ Разнообразието е подправката на живота“ – въпреки че жабите дърволази могат да живеят на диета само от плодови мухи или новоизлюпени щурци, осигуряването на разнообразна диета ще доведе до по -щастливи, по -здрави и дълголетни любимци! Не бива да забравяте, че при всяко хранене трябва да напрашавате насекомите, с качествена витаминно -минерална добавка и калций.

МЕНЮ

Зърнояди (Bean weevil)
Най -добре подхранвани като лакомство няколко пъти месечно, зърноядните бръмбари са лесен и евтин начин да осигурите малко разнообразие в храната на вашите домашни жаби. Зърноядите са подсемейство бръмбари от семейство Листояди. Съществуват над 900 вида, широко разпространени, включително и в България. Те снасят яйцата си в бобови култури, които имат високо съдържание на протеини, фибри, желязо, калций и др. , заради това , те са добро разнообразие, което не бива да се прекалява.

Колко дълго ще продължи културата на зърноядните бръмбари? Всяка култура от зърноядни бръмбари ще произвежда бръмбари в продължение на няколко седмици, след като я получите. Препоръчваме да използвате комплект за култура на Bean Beetle, за да направите нова култура с бръмбари от първия бум на културата, която сте получили. Всяка култура ще процъфти 2-3 пъти, докато умре.

Плодови мушици / Винарки
Винарките или плодовите мушици / Drosophila melanogaster/ са досадните дребни летящи вредители, които често се появяват в домовете ни през топлите дни. Малките плодови мухи за съжаление се размножават изключително бързо и като че ли изведнъж рояк от тях се поява в кухнята.

Дълго използвани като основна основно хранилище за насекоми, плодовите мухи са евтини и лесни за култивиране, особено с комплект за култивиране на плодови мухи. Общо достъпни са два вида плодови мухи – меланогастър и хидей.

Drosophila melanogaster е с дължина около 1,5 mm , което ги прави идеални като основна храна за жабите дърволази, както и за и други животни, които предпочитат по -малки плячки. Тези мухи нямат крила и като такива не могат да летят. Жизненият цикъл на Drosophila melanogaster е много бърз. В рамките на 14 дни след създаването на нова култура се появява следващото поколение мухи. След този 14 -дневен период на изчакване всеки ден се появяват нови мухи. Това бързо генериране означава, че културата ще произвежда хиляди мухи, доста последователно, от 14-28 ден, когато културата се изхвърля.

Спрингтейлс (Collembola)

Колемболите, наричани също вилоопашки и вилоскачки, са подклас дребни животни от клас Скриточелюстни. Подкласът включва 4 разреда всеядни влаголюбиви членестоноги с дължина до 6 милиметра.

Тези играят важна функция в домашният ви био-активен терариум – главно като чистачи и създатели на почвата и допълнителен източник на храна.

Щурци
Лесни за отглеждане, евтини и пълни с хранителни витамини и минерали, буквално идеалната храна!
Изоподи

Изоподите, макар и да не са необходими за успешното отглеждане на дартс жаби, със сигурност улесняват правилното отглеждане. Джуджетата -тропически бели изоподи играят важна роля в домашния био-активен терариум – главно като цикли на хранителни вещества и допълнителен източник на храна. Изоподите са лесни за отглеждане и култивиране у дома. За повече информация разгледайте нашия блог за отглеждане.

Жабите Дърволази са изключителни, много красиви и за да ги отглеждате, трябва да създадете една малка джунгла с живи растения и изоподи у дома. Трудното намиране на този вид на пазара, допълнително ги прави още по-интересни и ценни в хобито и мнозина колекционери в Европа биха се похвалили с колонии от тези малки и симпатични жабки.

Pin It on Pinterest